Premium Locaties*

Horticulture Premium Research Locations

Agro & Food

Efficiënter film produceren met – MAPITO Locaties & Research

Met behulp van MAPITO locaties kan efficiënter en met minder stress worden geproduceerd. Als die productie plaatsvindt met een locked scenario en een strakke planning.

Bijna zeventig procent van alle locatie aanvragen komen te laat bij ons binnen.

Locaties optimaliseren

In een ‘normale’ productie planning duurt het doorgaans 7 tot 10 dagen (weekend niet inbegrepen)…

Voorwaarde voor die snelle beslissers is dat de acteurs bevestigd zijn.

Welk interieur, welke .. welke …hoeveel crew, hoeveel crew- en apparatuur wagens, welke kentekens en wat komt waar te staan en met welk aggregaat of hoogwerker zijn nodig om het beste resultaat te behalen. Om op die vragen een antwoord kunnen geven, zijn onderzoeksgegevens nodig.

Vandaar ook de nauwe samenwerking bij teeltinnovatie tussen ondernemers en regisseurs van bijvoorbeeld het Reclamebureaus en Adverteerders in Amsterdam.

Locatie Management & PvA

Een van die voorwaarden is het gebruik van een locatie check en een lichtplan. Camera standpunt bepalingen die specifiek voor die commercial en product zijn doorgesproken. “Door de werking van de scene te onderzoeken en vervolgens indoor en outdoor de omstandigheden te optimaliseren is het mogelijk invloed uit te oefenen op hoe lang een ‘shot’ gaat duren, hoe snel je kunt ombouwen en wanneer je klaar staat voor de volgende ‘scene’’, legt Ab uit.

“Een scene die buiten of in interieur gedraaid wordt kost tijd, acteurs kennen het volledige spectrum en hun teksten uit hun hoofd maar met de techniek gaat altijd weer iets mis.

Tienduizenden locaties voorbereid

De reclame en film is constant op zoek naar nieuwe ‘verhalen’ en steekt steeds weer in op verschillende producten. Op dit moment worden goede resultaten behaald met onder meer kruiden, sla, tomaten, paprika’s, komkommers, spinazie, kool, radijs en courgette. Wereldwijd richten vertical farms zich vooral op de productie van sla in vrijwel alle variëteiten.

MAPITO biedt 85.000 mogelijkheden voor een groot aantal klanten en de productie van film in vrijwel alle variëteiten.

Ook in Europa

Zelfs in Nederland,

Pre Productie, shoot en Post Productie.

Doordat de productie steeds korter gepland staat op de uitvoering en executie datum waarop de opnames plaatsvinden, ontstaat er stress. Geld speelt hierbij een belangrijke rol in de alsmaar dalende prijzen voor film crew leden. Kwaliteit en haalbaarheid komt hierdoor te vervallen en zijn juist de belangrijkste.

Horticulture Premium Research Locations

Ga naar MAPITO kies voor meer.
Global Data Film & Events Intensive Care

Producer / Project Manager.